Mancare delicioasa de spanac cu smantana, marar si usturoi

de katty in Mancaruri de legume, 2 Mai 2020 | 8065 vizualizari

 

Am pregatit o Mancare delicioasa de spanac cu smantana, marar si usturoi alaturi de oua ochiuri, aromata din plin cu marar sui usturoi. Si bineinteles ingrosata cu faina de naut, care imi place foarte mult si este foarte sanatoasa prin aportul de proteine,calciu, magneziu, seleniu si altele
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Mancare delicioasa de spanac cu smantana, marar si usturoi
  • 500 gr spanac proaspat
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura faina de naut
  • sare
  • piper negru macinat
  • 150 gr smantana
  • 1 legatura marar verde
  • 3 catei de usturoi
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare delicioasa de spanac cu smantana, marar si usturoi:

Cum se prepara Mancare delicioasa de spanac cu smantana, marar si usturoi

Curatam frunzele de spanac si le spalam bine in mai multe ape, apoi le scurgem. Punem putina 2 cani de apa intr-o craticioara  la foc si cand da in clocot adaugam putina sare si spanacul, pe care il lasam sa dea cateva clocote, sa se inmoaie, apoi il scurgem, pastrand apa. Punem spanacul scurs  si racorit pe un tocator si il maruntim bine cu un cutit. Tocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul incins. Cand ceapa s-a inmuiat adaugam spanacul . Amestecam continuu in spanac cu o lingura de lemn, presandu-l de fundul cratitii pana se inmoaie bine.Adaugam faina de naut, omogenizam, apoi stingem cu zeama  de spanac oprita.Adaugam sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba pana se ingroase. Asdaugam mararul tocat fin, smantana  si mai dam doua clocote. Oprim focul si punem usturoiul. Servim spanacul fie simplu, fie cu oua ochiuri sau  ca garnitura la friptura la gratar.

Servim alaturi de salata sau muraturi asortate . Recomandam si pizza cu spanac

TIPS-URI

1

puteti folosi faina de grau in loc de cea de naut

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare delicioasa de spanac cu smantana, marar si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele din dovlecel si branza de burduf, preparate la cuptor