Maritozzi

de aura78 in Dulciuri, 23 Mar 2014 | 4091 vizualizari

 

SIMPLU SI BUN

 

INGREDIENTE

  •  1 ou
  • 150 g zahar
  • 2 cuburi de drojdie ( 50 g)
  • 1 plic vanilina
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 200 ml ulei de foarea soarelui
  • faina cat cuprinde ( aproximativ 1 kg )
  • stafide
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maritozzi:

Dizolva drojdia in putin lapte caldut.Intr-un castron mixeaza oul cu zaharul.Adauga vanilina si coaja rasa de lamaie, uleiul ,drojdia si laptele .Adauga putin cate putin faina .Framanta pana cand obtii un aluat elastic .Incorporeaza la final si stafidele . Lasa aluatul la dospit ,pana cand vezi ca isi dubleaza volumul. Dupa ce a dospit ,framanta inca cateva minute aluatul.Ungeti mainile cu ulei ,si cu un cutit taie bucati din aluat ,dandu-i o forma cilindrica de aproxmativ 10 cm .Poti sa-i dai forma care doresti .

Eu am ales aceasta forma . Pune maritozzi pe o tava unde in prealabil ai pus hartie de copt.pastreaza putin distanta intre unul si altul . Acopera-i cu folie transparenta si un prosop si lasa-i din nou la dospit ,pana cand isi dubleaza volumul. Pune-i la cuptorul in prealabil incalzit la 180 de grade ,pana cand vezi ca se rumenesc . Cand sunt gata cu o pensula unge-i cu apa calda si presara zahar ,pe fiecare in parte .

Daca ti-a placut reteta noastra "Maritozzi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Hot cross buns cu stafide si mar