Micul dejun arab-6."Maqdus"- vinete umplute in ulei de masline

de Mihaela11_jo in Muraturi, 6 Apr 2011 | 13057 vizualizari

 

"Maqdus" este un antreu specific arab si consta din vinete foarte mici umplute cu nuci,usturoi si ardei iute conservate in ulei de masline.
Sunt o delicatesa!

 

INGREDIENTE

  • 4 kg de vinete mici( 4-5 cm lungime)  
  • 400 grame nuci
  • 1 capatana de usturoi  
  • 1/4 pahar sare  
  • 3-4  ardei iuti  
  • ulei de masline cat sa umple borcanele( cca 3l)
  • 2 linguri de boia dulce de ardei
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Micul dejun arab-6."Maqdus"- vinete umplute in ulei de masline:

Vinetele se spala si le se taie codita. Intr-o cratita mare se pune apa la fiert si cand aceasta clocoteste se adauga vinetele. Se lasa la foc mediu cca 25 de minute. Se scot vinetele pe o tava si se lasa sa se raceasca. Se cresteaza vinetele si in buzunarul obtinut se introduce putina sare. Se inclina tava cu vinetele si se acopera cu o alta tava pe care se pune o greutate pentru a se scurge plusul de lichid.Se lasa la scurs o zi.

Se pregateste umplutura pentru vinete. Intr-un mojar se zdrobeste usturoiul taiat marunt cu 2 linguri de sare , apoi se adauga nucile care se zdrobesc in continuare. Intr-un bol se pun usturoiul si nucile zdrobite si se adauga restul de sare, ardeiul iute macinat, boia dulce si se amesteca bine.

Se taie codita vinetelor si se umplu; se aseaza in borcane concentric. Borcanele se pun pe o tava cu gura in jos pentru a se mai elimina plusul de lichid care rezulta. Se lasa astfel 2 zile pana nu se mai scurge apa. Se umplu borcanele cu ulei de masline si se inchid.

Se consuma dupa 1 luna. In general se foloseste uleiul de masline rafinat(spaniol) , deoarece este mai ieftin, avand in verede ca este nevoie de cantitati mari.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Micul dejun arab-6."Maqdus"- vinete umplute in ulei de masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Varza murata pentru ciorbe