Miel cu usturoi si otet balsamic

de mihaelar63 in Oaie, 1 Iun 2020 | 2350 vizualizari

 

 Ma  straduiesc sa aduc pe masa si in atentia voastra, mereu retete noi. Pot sa va spun ca acum ceva anisori nu mancam deloc miel. De cand  am inceput sa testez retete noi sunt foarte multumita. Aceasta reteta cu siguranta o sa mai fie preparata pentru ca a iesit foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1.6 kg pulpa miel
  • 1.5 kg cartofi noi [jumatate rosii mai mari si jumatate albi mai mici ]
  • 100 ml ulei masline
  • 50 ml otet balsamic
  • 50 gr slanina afumata[sau orice afumatura]
  • 2 morcovi noi
  • 2 caciulii usturoi
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 lingura rozmarin uscat maruntit
  • 1 lingura menta uscata
  • 1 lingura boia dulce
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 1 legatura mica de patrunjel verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel cu usturoi si otet balsamic:

  1. Cartofii se curata si se spala .
  2. Cartofii mai mari se taie felii groase si se aseaza pe fundul vasului ceramic .
  3. Toti cartofi se sareaza se pune patrunjel verde tocat , usturoi si putin ulei de masline.
  4. Pulpa de miel se curata si se spala .
  5. Cu varful cutitului se inteapa carnea si se pun in acele buzunarase cateii de usturoi si feliutele de slaninuta .
  6. Se maseaza bine carnea cu sare , rozmarin , boia , menta si ulei de masline .
  7.  Asezati  pulpa de miel  deasupra cartofilor ,impreuna cu rondele de morcovi noi.Turnati o cana de apa in vas .
  8. Pulverizati peste carne otetul balsamic .
  9. Vasul ceramic , acoperit se da la cuptor timp de 3 ore la 160 grade Celsius .
  10. Se  ridica capacul si se mai lasa la temperatura mare pentru rumenire .
  11. La servire adaugati  din abundenta ,usturoi verde taiat marunt si patrunjel verde tocat .
  12. Alaturat puneti salata preferata . Noi am avut salata de varza verde .

TIPS-URI

1

Pentru prepararea mielului cu usturoi si otet balsamic am folosit vasul ceramic emailat grecesc gaastra . Preparatele ies foarte bine in el . In capac vasul gaastra are o gaura care permite eliberarea pe parcurs a aburului acumulat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel cu usturoi si otet balsamic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de miel la cuptor