Miel in stil persan

de mihaelar63 in Oaie, 27 Apr 2020 | 2832 vizualizari

 

 Aceasta reteta de miel este preluata de la Chef Ariana Bundy. Emisiunile culinare ,,Gastronomie iraniana cu Ariana "' sunt fascinante. Am admirat delicatete si pricepera renumitei realizatoare cat si preparatele cu aroma orientala. Pentru ca nu am avut vas tajine, am folosit vasul roman.

 

INGREDIENTE

  • 2.5 Kg miel- picior, gat, coastita
  • 100 ml ulei masline
  • 10 catei usturoi
  • 2 cepe
  • 2 lamai uscate
  • 2 linguri pasta rosii
  • 1 lingurita pudra de curcuma
  • 1 lingura menta uscat
  • 1 lingurita boia dulce ardei
  • 1 lingurita piper cu lamaiie
  • patrunjel verde tocat [reteta prevedea coriandru verde ]
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel in stil persan:

  1.  Bucatile de miel se curata si se spala foarte bine.
  2. Din pasta de rosii, uleiul de masline, curcuma, sare, boia, piper si menta se prepara o pasta.
  3. Cu pasta condimentata se unge carnea de miel si se lasa la marinare uscata cateva ore.
  4. Asezati carnea marinata in vasul roman [ care a fost tinut in apa, ca sa nu se crape la cuptor] .
  5. Printre carne, distribuiti felii de ceapa, catei de usturoi si lamaia uscat, taiata.
  6. Puneti o cana de apa si capacul peste vasul roman.
  7. Se da vasul la cuptor timp de 3 ore la 180 grade C.
  8. In ultima jumatate de ora se scoate capacul si se lasa friptura sa se rumeneasca.

TIPS-URI

1

Lamaia uscata are o aroma incredibila si fina. O puteti obtine lasand lamai la uscat si deshidratate la cuptor la temperatura mica si constanta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel in stil persan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel