Mini guguluf

de mamaieelena in Prajituri, 22 Iun 2012 | 4645 vizualizari

 

Pentru ca mi-am achizitionat de curand forma am avut curiozitatea sa si prepar ceva ca sa pot proba forma si iata ce am pregatit;

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mere
  • 250 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite cu scortisoara
  • 100 g nuci macinate mare
  • 350-400 g faina
  • 1 pachet de margarina
  • 2 lingurite bicarbonat
  • 1/2 pachet cu praf de copt (aprox.1 si jumatate lingurita)
  • 1 fiola cu esenta de migdale optional
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini guguluf:

Se spala si se curata merele, apoi se dau prin razatoarea cu ochiuri mari. Se pune zaharul si se amesteca, la fel si mirodeniile. Separat faina se amesteca cu bicarbonatul, praful de copt si margarina. Peste faina se pun merele care au fost amestecate cu zaharul si toate ingredientele enumerate mai sus. Forma se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina, dupa care cu ajutorul unei lingurite punem din compozitia de mai sus in forma. Se pune la cuptorul incins la 200 grade pana trece testul cu scobitoarea.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Bineinteles ca eu nu am facut decat 2 portii de guguluf si restul am pus intr-o tava deoarece compozitia este pentru o tava de aragaz.

2

As dori sa precizez ca este o prajitura de post

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini guguluf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Bunica 1

01.07.2012, 18:16

wow...........ce bunatati ai facut!

mamaieelena 1

01.07.2012, 19:43

buburuza multumesc

mamaieelena 1

01.07.2012, 19:43

bunica multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu mere