Minicozonaci cu ciocolata si rahat

de Valclaudia in Dulciuri, 7 Feb 2016 | 2729 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cub de drojdie proaspata+un praf de sare+1 lingura zahar
  • albusurile de la 3 oua mari de casa+ 1 galbenus
  • 100 gr. unt topit
  • 250 ml lapte caldut
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 sticluta esenta de vanilie
  • faina alba cat cuprinde (cca800-900 gr)
  • 200 gr. zahar tos
  • 200 gr. ciocolata alba si neagra (cu gust de cafea am avut eu)
  • 200 gr rahat
  • 2 galbenusuri pentru uns
  • seminte de canepa decorticate si cristale de zahar pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minicozonaci cu ciocolata si rahat:

Drojdia se amesteca cu praful de sare si 1 lingura de zahar pana la lichefiere.

Adaugam laptele caldut,untul topit si ouale, apoi coaja de lamaie, esenta de vanilie si la final faina.

Framantam un aluat elastic pe care il vom acoperi cu un prosop curat de bucatarie si il lasam la dospit o ora si jumatate.

Intre timp taiem ciocolata si rahatul bucatele.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Impartim aluatul in bucati de marimea unei mingi de tenis,intindem aluatul pe masa de lucru infainata, asezam bucatele de rahat si de ciocolata, apoi rulam aluatul si il rasuscim, asa incat sa incapa in formele de briose din silicon.

Lasam cozonaceii la crescut in forme, alte 15 minute, apoi ii ungem cu galbenus batut, presaram cristale de zahar si seminte de canepa si dam apoi tava la cuptor pentru 40 minute.

Scoatem cozonaceii din cuptor, ii lasam la racit pe un grtar, apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Minicozonaci cu ciocolata si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 35 %
999.99 lei
649.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (16)

simona72 1

08.02.2016, 11:51

Tare frumusei si buni!

elucubratiiculinare 1

08.02.2016, 18:41

ce bine arata

mirela0911 1

10.02.2016, 19:17

Ce bine au iesit!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava