Minitarte cu mere, gutui, scortisoara si cuisoare

de Sidy in Prajituri, 10 Mar 2013 | 6901 vizualizari

 

Minitartele cu mere , gutui, scortisoara si cuisoare sunt un desert de iarna minunat, care iti umple bucataria de arome. Nu este deloc greu de preparat, dar are un singur defect...se termina urgent din farfurie....!
Merg bine atat in zilele obisnuite cat si in cele de post.
Si pentru ca in premiul de la Kotany era si un plic cu Placinta cu mere, m-am gandit la aceste minitarte.

 

INGREDIENTE

  • Un borcan 570 g cu mere puse pentru iarna
  • un borcan 370 g gutui puse pentru iarna
  • 1 plic amestec mirodenii Placinta cu mere Kotany
  • 400 g aluat foietaj
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • 50 g stafide
  • 100 g miez nuca
  • 2 linguri pesmet
  • 2-3 linguri praf din biscuiti( 2-3 biscuiti simpli macinati)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte cu mere, gutui, scortisoara si cuisoare:

De seara lasam la decongelat aluatul de foietaj, pina dimineata cand il taiem in patratele care sa se potriveasca in formele de briose.

Asezam aluatul in toate formele, avand grija sa ia forma brioselor.

Intr-un vas amestecam, merele si gutuile pregatite pentru iarna( se pot folosi si fructele proaspete. Se curata , se rad si apoi se soteaza cu putin zahar, dupa gust .Se lasa la racit) impreuna cu stafidele, miezul de nuca, coaja de lamaie si mix-ul de condimente pentru placinta.

Amestecam bine sa se omogenizeze.

Pe fundul formelor, peste aluat presaram putin pesmet, apoi cu lingura punem din compozitia de mere si gutui.

Dupa ce am umplut aluatul cu merele , presaram deasupra praf de biscuiti, putin zahar si eventual niste fulgi de migdale.

Dam formele la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pentru 30-40 de minute pina incepe sa capete o culoare aramie deasupra.

Lasam minitartele sa se raceasca in forme, apoi le scoatem si le asezam pe farfuria de servire.

Pofta mare sa aveti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu mere, gutui, scortisoara si cuisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu Mere si Crema de Vanilie