Moelleux au chocolat cu zmeura

de RuxyRux in Prajituri, 18 Iul 2013 | 5072 vizualizari

 

O reteta superba de prajitura de ciocolata cu zmeura, care va promite sa va invaluie intr-un gust sublim :)...reteta mea de suflet!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr zmeura
  • 6 oua
  • 250 gr zahar brun
  • vanilie
  • 250 gr ciocolata neagra( 75 % cacao)
  • 150 gr faina
  • 200 gr unt( de calitate) si putin unt cat o nuca pentru uns formele
  • miere si vanilie dupa gust pentru sos
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Moelleux au chocolat cu zmeura:

Zmeura se spala si se scurge. 

Intr-un vas se topeste untul pe baie de aburi si apoi in el se topeste ciocolata. Se amesteca bine si se lasa la racit.

Ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul in jur de 7 minute.

Se adauga ciocolata topita in compozitie se amesteca bine.

Se pune si faina( cantarita si apoi cernuta) si din nou amestecam pana se omogenizeaza.

Daca vom folosi forme de silicon le vom aseza din timp in tava de cuptor si numai dupa acest pas le vom umple.

Formele le vom unge cu unt si apoi vom turna in ele aluatul care este destul de fluid( ne putem ajuta de o lingura).

Punem cate 3 bucati de zmeura in mijloc( bine scurse de apa).

Coacem la cuptorul incins la 210 grade. Acum timpul va depinde de cuptor, dupa 15 minute le urmarim si daca sunt frumos crescute si tari deasupra, putem face testul cu scobitoarea pe margine( nu in mijloc, sa nu ne pacalim).

Luam prajiturile le lasam putin la racit si le scoatem usor din forme.

Le servim cu sosul de zmeura( sau fara) care se prepara foarte usor amestecand la blender, zmeura cu vanilia si mierea dupa gust. O minunatie !

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Moelleux au chocolat cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata si frisca