Mousse cu migdale si sos de caramel

de Ligia Bxl in Dulciuri, 7 Iun 2014 | 3459 vizualizari

 

Imi place mousse-ul de orice fel, cu orice gust :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru mousse:
  • 150 gr zahar
  • 140 ml frisca lichida
  • 6 gr gelatina
  • 350 ml frisca batuta
  • cativa fulgi de migdale
  • 2 linguri apa
  • Pentru sos:
  • 50 gr de zahar
  • 60 ml frisca lichida
  • 1 lingura apa
  • Pentru ornat:
  • ciocolata rasa
  • cativa fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse cu migdale si sos de caramel:

Mousse: intr-o craticioara se pune zaharul si 2 linguri de apa, se amesteca pana se topeste zaharul. Se da craticioara de pe foc si se adauga frisca lichida (incalzita dinainte). Se amesteca toate apoi se adauga gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic. Se amesteca bine pana se topeste gelatina si s-a incorporat cu toate ingredientele. Se lasa la racit si in acest timp se bate frisca care se adauga peste compozitia obtinuta. Intr-o tava cu foaie de copt se pun la cuptor ptr a se rumeni putin fulgii de migdale care se vor pune in crema obtinuta dupa racire.

Se varsa aceasta compozitie intr-o forma speciala ptr mousse unsa cu ulei de nuci sau migdale, se pune capacul si se da la rece ptr 2- 3 ore.

In acest timp se face caramelul astfel: intr-o craticioara se pune pe foc zaharul cu 1 lingura de apa, se amesteca continuu pana ce acestea se vor carameliza (pana devine o culoare maronie) nu se va tine pre mult pe foc dupa ce a devenit o culoare maronie ptr ca-si va schimba gustul (amarui). Se lasa la racit.

Dupa ce au trecut cele 2- 3 ore se scoate din forma pe o farfurie, se torna peste caramelul racit si se presara ciocolata rasa (daca nu aveti in casa decat ciocolata se poate topi apoi se intinde pe o planseta cu o spatula, se lasa la rece si apoi cu un cutit se razuie ptr a forma ciocolata rasa) apoi se adauga fulgi de migdale.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse cu migdale si sos de caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Merisor 1

09.06.2014, 17:25

Ce bunatate!

Ina 1

09.06.2014, 17:36

Baaai, cum arata!
Bravo, Ligia! Ne surprinzi mereu!

Ligia Bxl 1

14.06.2014, 19:58

multumesc mult tuturor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert rapid cu biscuiti si Nutella