Mousse de ciocolata neagra cu visine din visinata si stafide

de Patricia Iordache in Dulciuri, 24 Iul 2013 | 11611 vizualizari

 

Ador aceasta crema fina de ciocolata neagra (amaruie). Combinata cu visinele din visinata si cu stafide....mhhh...cred ca n-are rost sa va mai povestesc. ;) Se face foarte simplu si este un desert ideal pentru iubitorii de ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • 125 ml frisca lichida (eu folosesc Creme Patisserie);
  • 200 gr. ciocolata amaruie (neagra);
  • 5 gr. gelatina granule;
  • 2 linguri apa rece;
  • 200 ml frisca lichida (batuta);
  • o mana se stafide;
  • 2 linguri visinata (de pus in mousse);
  • 2 linguri de visinata (pentru pus stafidele la hidratat);
  • visine din visinata fara samburi - cate dorim (pentru decor);
  • bucatele de ciocolata (pentru decor);
  • putin sirop gros de visine (daca avem)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse de ciocolata neagra cu visine din visinata si stafide:

Punem gelatina la hidratat in cele 2 linguri cu apa rece.

Intr-un vas de inox cu fundul dublu (sau pe baie de aburi) punem cei 125 ml. frisca lichida si ciocolata rupta bucatele.

Punem vasul pe foc mic si amestecam continuu cu ajutorul unui tel, pana ce se topeste ciocolata.

Luam vasul de pe foc si adaugam gelatina hidratata (v-a avea o textura inghegata, ca piftia). Amestecam bine pana se topeste toata gelatina. Lasam la racit la temperatura camerei.

Batem cei 200 ml. frisca lichida pana obtinem o pufosenie de frisca.

Cand crema de ciocolata s-a racit complet, adaugam treptat, lingura cu lingura, toata frisca batuta. Amestecam bine cu telul pana se omogenizeaza.

Adaugam 2 linguri de visinata, stafidele bine scurse si continuam sa amestecam usor.

Pregatim cateva cupe frumoase si cu ajutorul unei linguri asezam mousse-ul.

Ornal cu bucatele de ciocolata, visine din visinata (fara samburi) si picuram din loc in loc sirop de visine.

Servim imediat sau il pastram la frigider pana in momentul servirii.

TIPS-URI

1

Acest mousse il putem folosi cu succes si la torturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de ciocolata neagra cu visine din visinata si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Giana 1

13.06.2014, 08:59

Super super, doar ce-am pus visinele la borcan

gaby_gabytza 1

17.02.2015, 11:56

o bunatate super reteta

Krystyan Trendy 1

11.05.2015, 21:18

Ce deliciu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort triplu cu mousse de ciocolată