Muffins cu budinca

de Xandrinne in Prajituri, 2 Feb 2014 | 6740 vizualizari

 

O reteta preluata de pe blogul Bucatareselor vesele.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • 150 g margarina/unt,
  • 170 g zahar,
  • 3 oua,
  • 150 g faina,
  • 2 lingurite praf de copt,
  • 1 plic zahar vanilat.
  • Ingrediente umplutura:
  • 1/2 plic praf de budinca (eu am folosit de vanilie),
  • 2 linguri zahar,
  • 250 ml lapte.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu budinca:

Pregatim intai budinca: amestecam praful de budinca cu zaharul si turnam treptat laptele; omogenizam si punem amestecul pe foc (intr-o craticioara, desigur ;) ). Fierbem, pana se ingroasa compozitia. Lasam la racit budinca.

Spumam margarina/untul cu zaharul si zaharul vanilat; incorporam pe rand cele trei oua, adaugam praful de copt si apoi faina.

Pregatim o forma de briose (daca aveti, folositi hartiute pentru briose/muffins, daca nu ungeti forma de briose cu unt). Punem in fiecare compartiment al formei/ hartiuta pentru briose cate o lingura de compozitie, apoi o lingura cu budinca racita, apoi iar putin aluat (sa nu depasiti 3/4 din inaltimea hartiei de copt, pentru a le lasa brioselor loc de crescut).

Coacem 20-25 de minute la foc redus; facem proba scobitorii, daca e scobitoarea iese curata, scoatem briosele din cuptor si le lasam la racit.

Indepartam cosuletele de hartie si le decoram dupa plac. Eu le-am picurat cu miere de albine, "colorata" cu putina cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu budinca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu portocala si nuca de cocos