Muraturi

de Ina in Muraturi, 5 Oct 2018 | 12144 vizualizari

 

Pentru ca la Paltinis m-au intrebat fetele cum de se pastreaza muraturile asa de bine si vara, va las reteta mea aici. 

 

INGREDIENTE

  • gogonele
  • morcovi
  • frunze de telina
  • radacina de hrean

Optional:

  • struguri
  • mere
  • ardei gras

Saramura :

  • apa potabila
  • sare
  • piper boabe
  • mustar boabe
  • foi de dafin
  • boabe de ienibahar ( optional )
  • crengute de marar uscat ( sau doar semintele )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muraturi:

Spalam bine legumele si curatam morcovul si hreanul.

Pentru pregatirea saramurii vom avea in vedere cantitatea de legume pe care dorim s-o conservam. Punem la fiert apa  si adaugam sarea ( indiferent de legumele conservate vom adauga o lingura de sare la un litru de apa ) , boabele de piper, boabele de mustar si  ienibaharul. Lasam sa clocoteasca pana ce-si va schimba culoarea. 

In fiecare borcan vom pune la inceput cateva boabe de piper, mustar boabe si 1-2 bucatele de hrean. 

Asezam gogonelele in borcane, alternand cu morcovi ( intregi sau taiati rondele) . si frunze de telina. Deasupra punem un buchetel cu seminte de marar. 

Daca avem la indemana si alte fructe ,  le putem adauga : struguri de masa, felii de mar, ardei gras. Sunt foarte gustoase murate.

Turnam in borcane saramura fierbinte, capsam si lasam borcanele 2-3 saptamani la temperatura mediului ambiant, pana se mureaza legumele. 

Se pastreaza foarte bine in camara/beci  chiar mai mult de un an, fara sterilizare sau alte metode de conservare.

TIPS-URI

1

Daca aveti gogonele parguite nu ezitati sa le folositi. Sunt foarte gustoase si vor da o usoara aciditate saramurii.

2

Nu veti da gres daca retineti ca la un litru de apa se pune o lingura cu sare; veti obtine saramura perfecta, pe care o veti savura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Merisor 1

07.10.2018, 07:23

Rocsi 1

07.10.2018, 18:08

Cat de bine arata! Bravo!

Adi 1

07.10.2018, 19:21

Bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati vara la soare - Castraveti covasiti