Muraturi asortate

de Sylvia in Muraturi, 16 Oct 2011 | 7178 vizualizari

 

Din pacate in ultimul timp nu am mai gasit resursele necesare de timp si energie sa postez mai des si pe blog, sper sa reusesc saptamanile urmatoare pentru ca am o multime sa va povestesc si sa va arat, vreau sa va vorbesc depre modalitati de a taia legumele, despre sosuri, despre organizarea in bucatarie si multe alte lucruri pe care le-am invatat la scoala de bucatari pe care o fac. Astazi va prezint pe scurt niste muraturi asortate care mie mi-au placut foarte mult cum au iesit.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de ardei mai mici de marime, varza, castraveti, un morcov, condimente( sare mare, piper, marar uscat, chimen) si conopida …aici vine partea frumoasa ca eu am pus conopida mov si conopida portocalie, nu stiu daca ati vazut aceste sortimente de conopida
  • Pentru reteta de ardei cu varza am pastrat proportiile pe care le stiam eu , la 2 kilograme de ardei ( eu am avut mici verde deschis) :
  • o varza ,
  • cateva frunze de telina,
  • optional o lingurita de chimen ( ii da un gust foarte bun )
  • sare mare dupa gust ( eu pun sa fie mai sarata varza cu putin decat la o salata obisnuita ) ,
  • cateva fire de marar,
  • o mana de frunze de dafin,
  • piper boabe eu am luat amestec de 5 boabe de piper,
  • cateva boabe de mustar,
  • cimbru verde sau uscat ,
  • 2 radacini de hrean taiate in tije subtiri( daca gasiti eu nu am avut) ,
  • 3 l de apa,
  • 3 linguri nu foarte pline de sare mare,
  • 2-3 linguri de otet.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muraturi asortate:

 Ardeii se spala bine si se usuca si se curata de seminte. II facem cu sare mare pe interior si ii lasam o ora sa ii patrunda sarea . Dupa aceea umplem ardeii cu varza presand bine sa fie bine tasata varza, adaugam si restul legumelor, buchetele de conopida, castravetii ( eu am avut cornisoni mai mari si i-am taiat in trei parti ) .

 Cladim apoi ardeii si restul legumelor si punem printre ei frunze de dafin si cimbru, hrean( daca aveti eu nu am avut ) . Punem apoi boabe de piper si mustar si pregatim apa de pus peste ele. Eu am preparat 3 litri, pentru fiecare litru se calculeaza o lingura de sare si o lingura de otet ( puteti sa puneti si jumate cantitatea de sare si otet dar asa e mai sigur ca va sta si daca nu este un beci ra, eu mai pun cand fierbe si cateva foi de dafin si boabe de piper. Lasam sa dea un clocot scurt si oprim focul si lasam sa se raceasca putin sa nu se sparga borcanele si turnam peste ardei. Deasupra in borcan se pun frunze aromate (telina, cimbru) si se inchid ermetic cand sunt inca calde.

 Se pune un platou sub borcane in camara pentru ca s-ar putea ca in zilele ce urmeaza ( la mine s-a intamplat asa cu borcanele cu filet simplu ) sa iasa putina apa cum fermenteaza varza. Daca scade prea mult se completeza cu apa cu sare si otet facuta dupa reteta data, daca nu scade sa ramana ardeii in afara apei se lasa asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi asortate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

diaconta 1

16.11.2011, 23:13

dar iti sta foarte bine o sa te obisnuiesti

Aurelia 07_07 1

20.02.2012, 21:43

Silvia ai retete tare bune.Eu de multe ori m-am inspirat de la tine

Aurelia 07_07 1

20.02.2012, 21:45

Mult succes pe mai departe in tot ce faci

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dulceata de visine🍒🍒🍒

de Caty 2

la 16:42

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Salata asortata pentru iarna (reteta Motan)