Muraturi taranesti in otet

de Andra_Constantinescu in Muraturi, 27 Sep 2018 | 5671 vizualizari

 

Muraturile taranesti merg foarte bine cu mancarea de fasole, asa ca abia astept sa gust din ele la iarna. De data aceata am zis sa incerc si varianta cu otet. Pentru cele in saramura, gasiti reteta aici.

 

INGREDIENTE

  • 760 g gogonele
  • 2 morcovi (100 g)
  • 600 g catraveti
  • 130 g conopida
  • 300 g varza alba
  • 1 sfecla rosie (420 g)
  • 3 gogosari (460 g)
  • 10 frunze de telina
  • 14 linguri zahar
  • 3 linguri sare
  • 500 ml otet
  • 500 ml apa
  • un borcan de 4 l
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muraturi taranesti in otet:

Gogonelele se spala.

Morcovii se curata de coaja, se spala si se taie in bucati medii.

Castravetii se spala si li se indeparteaza capatul la care a fost vrejul.

Conopida se spala si se rupe in buchetele.

Varza alba se taie in bucati medii.

Sfecla rosie se curata de coaja, se spala si se taie in bucati medii.

Gogosarii se spala, la fel si frunzele de telina.

Se aseaza toate legumele in borcan, pastrand frunze de telina pentru a pune deasupra.

Zaharul, sarea, otetul si apa se pun intr-un tuci la foc si se dau in clocote. Dupa aceea, aceasta solutie se toarna fierbinte in borcan.

Puteti sa lasati borcanul sa se raceasca in patura, dar eu am mai fiert borcanul si pe baie de abur 30-40 de minute si l-am lasat sa se raceasca in apa respectiva ca sa fiu sigura ca vor rezista legumele peste iarna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi taranesti in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosari murati la rece