Musaca bulgareasca de cartofi

de andreeaandreia18 in Mancaruri cu carne, 22 Mai 2012 | 19522 vizualizari

 

aceasta reteta am invatat-o de la nasa mea de cununie de origine bulgara!

 

INGREDIENTE

  • 500 grame carne tocata(mixta,de porc..cum doriti)
  • 1 kg cartofi
  • 1-2 rosii( si din conserva)
  • 2 cepe mari
  • boia de ardei
  • sare
  • ulei
  • cimbru pentru carnea tocata
  • pentru topping:
  • 3 oua
  • 1 lingura de lapte
  • 2 linguri de faina
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca bulgareasca de cartofi:

Se caleste ceapa in putin ulei, dupa care se aduga rosiile tocate si framantate si abia dupa aceea se aduga carnea tocata cu cimbru, pentru a nu se forma noduli. Amestecati foarte bine si condimentati cu sare, dupa gust.

Cartofii taiati marunt ii amestecati cu continutul pregatit mai sus. In acest fel vom obtine o compozitie omogena.

Ungeti tava cu ulei si puneti continutul obtinut dupa care puneti apa in tava atat cat sa acopere cartofii.

Dati la cuptor la 200 grade pana cand scade apa.

Dupa ce a scazut apa de pe musaca, scoateti de la cuptor si adaugati ouale batute cu laptele si faina si turnati pe deasupra, apoi dati din nou la cuptor pana cand aceasta se rumeneste.

Va doresc pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca bulgareasca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

andreeaandreia18 1

24.05.2012, 12:23

multumesc fetelor!! da este foarte buna!!

Bucataras Monica 1

22.03.2013, 14:22

interesanta reteta ta , de tinut minte

Panacris 1

22.03.2013, 15:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu carne tocata