Musaca de cartofi

de mirela0911 in Porc, 10 Ian 2021 | 4879 vizualizari

 

Am tras putin cu ochiul la Jamila pentru aceasta musaca, nu am facut intocmai ca si ea, nu aveam cum :D, insa pot spune ca a iesit tare buna! Eu am preparat musacaua cu cartofi piure, in reteta ei era cu cartofi prajiti, dar cu siguranta data viitoare voi incerca si alta varianta.
"Retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg cartofi
  • 50 g cascaval
  • 50 g unt
  • lapte fierbinte
  • 750 g carne tocata de porc
  • 30 ml ulei
  • 2 buc ceapa alba, potrivite
  • 1 morcov mare
  • sare, piper, boia dulce
  • 400 ml suc de rosii
  • 200 ml apa
  • 200 g cascaval
  • 2 oua
  • 200 g smantana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi:

Se curata ceapa si morcovul apoi se spala. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in uleiul incins inainte. Se amesteca sa nu se arda. Morcovul se taie in cubulete mici si se adauga peste ceapa. Se amesteca. Se adauga carnea tocata si se lasa sa se caleasca pana se albeste. Se condimenteaza cu sare, piper si boia si se amesteca bine. Se toarna sucul de rosii, apa, se amesteca bine si se lasa sa fiarba la foc potrivit, cu capac timp de 30-40 de minute.

In timp ce fierbe sosul, se pregateste piureul. Se curata cartofii, se spala, se taie in cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert cartofii, se scurg de apa, se adauga lapte fierbinte atat cat sa iasa un piureu potrivit, se pune untul si cascavalul si se omogenizeaza bine.

Se pregateste o tava. Se unge cu unt. Se intinde un prim strat de cartofi, se toarna jumatate din sosul de carne, se niveleaza, apoi cu grija se pune al doilea strat de cartofi. Se pune restul de sos de carne si deasupra ultimul strat de cartofi. 

Intr-un bol se rade cascavalul pe razatoarea cu gauri mici. Se pun ouale si smantana si se amesteca bine. Se adauga putina sare daca este nevoie. Se toarna deasupra peste musacaua din tava, se niveleaza  si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 40 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Se poate servi atat calda cat si rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu carne de porc