Muschi de vita in foietaj

de dantes in Vita, 22 Aug 2021 | 3649 vizualizari

 

Retete de suflet

 

INGREDIENTE

  • Muschi de vita 600 g
  • Aluat foietaj 400 g
  • Jambon felii subtiri 200 g
  • Ciuperci champignon 400 g
  • Ulei 20 ml
  • Mustar 20 g
  • Ceapa 1 buc
  • Patrunjel verde 1 legatura
  • Ou 1 buc
  • Sare,piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de vita in foietaj:

Muschiul de vita se fasoneaza si se condimenteaza cu sare si piper.

Intr-o tigaie mare prajiti muschiul in ulei incins circa 5 minute pana se rumeneste la suprafata pe toate partile,scoateti-l si lasati-l sa se raceasca apoi il ungeti cu mustar cu ajutorul unei pensule.

Ciupercile maruntite bine cu ajutorul cutitului s-au a mixerului se calesc impreuna cu ceapa taiata marunt in uleiul ramas de la prajirea carni pana se inmoaie apoi se adauga patrunjelul taiat marunt.

Puneti aceasta umplutura intr-o strecuratoare si lasati-o la scurs si racit.

Pe o folie alimentara asezati uniform feliile de jambon,ciupercile calite si plasati muschiul de vita si rulati cu ajutorul foliei foarte strans si introduceti aceasta rulada 10 minute la frigider.

Pe o suprafata de lucru presarata cu faina intindeti aluatul de foietaj,scoateti rulada de la frigider si din folie si plasati-o in mijlocul foietajului si rulati aluatul,pliati marginile dinspre exterior spre interior pentru a nu se desface la coacere.

Puneti rulada rezultata intr-o tava tapetata,pentru un aspect mai interesant crestati aluatul de deasupra in diagonala si ungeti-l cu galbenus de ou si introduceti tava la frigider 30 minute.

Preincalziti cuptorul la 200 grade si coaceti intre 30 si 40 minute,in functie de cum doriti carnea,daca doriti mediu dureaza 35 minute.

Dupa ce ati scos-o din cuptor lasati-o la racit 20 minute inainte de a o servi.

TIPS-URI

1

Se serveste cu sosuri si garnituri dupa gust

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de vita in foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mihaelar63 1

21.09.2021, 00:03

Felicitari pentru reteta !!!!Bun trebuie sa mai fie !!!!

AlexandruB 1

03.10.2021, 10:35

Rețeta a ieșit la fel de perfectă și cu mușchiuleț de porc, în lipsă de vită! Mulțumim pt rețetă!

Anett 1

02.12.2021, 21:54

Tare bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dulceata de visine🍒🍒🍒

de Caty 2

la 16:42

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Vacuta cu cartofi si usturoi, la tava