Napolitane cu caramel, rahat si nuci

de Catalina L in Dulciuri, 26 Noi 2016 | 3100 vizualizari

 

Excelente....crocante cu nuci caramelizate.

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de napolitana
  • 250 gr unt (la temperatura camerei)
  • 250 gr zahar
  • 150 gr nuci
  • 3 oua
  • 100 g rahat
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitane cu caramel, rahat si nuci:

Prajiti un pic nucile la cuptor sau la tigaie si maruntiti-le usor.

Frecam untul cu 100 gr de zahar, adaugam ouale batute si amestecam bine.

Punem vasul pe baie de aburi si frecam pana cand se formeaza o crema spumoasa. 

 

Adaugam rahatul taiat bucatele si amestecam.

Cu zaharul ramas facem un caramel.

Cand caramelul este bine colorat, adaugam nucile prajite si amestecam .

Se toarna apoi crema si amestecam energic pentru a nu se intari caramelul.

Punem pe foc mic si amestecam incet, pana cand zaharul intarit se va topi si vom obtinem o compozitie omogena.

Punem compozitia calda pe prima foaie de napolitana, intindem bine pe toata suprafata.

Punem a doua foaie si presam un pic pe toata suprafata. Punem peste prajitura o greutate si dam la rece cateva ore.

O portionam - spalam cutitul cu apa calda dupa fiecare taiere.

Se pastreaza la rece.

 

Alte retete de napolitane cu fistic sau ciocolata?- vezi aici

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu caramel, rahat si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si nuca - Reteta delicioasa de post