Negresa cu afine la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de laura_n in Multicooking, 19 Iun 2019 | 3746 vizualizari

 

Pentru cafeaua de dimineata sau lapticul piticilor, va poftesc la o felie generoasa de Negresa cu afine la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.


A fost gata in 40 minute, fara batai de cap, fara a face caldura in bucatarie, dar mai ales fara a fi nevoie sa stau cu ochii pe ea timp in care mi-am vazut de treaba.
Mai multe despre acest aparat util gasiti aici >>>  http://bit.ly/2MsBeu5

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina de grau
  • 1 praf sare
  • 150 gr indulcitor natural
  • 4 lg cacao neagra
  • 1/2 lgta bicarbonat de sodiu
  • 250 ml lapte acru
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 gr afine proaspete
  • 100 gr smantana grasa
  • 100 gr crema de branza
  • 1 lg indulcitor pudra
  • pt decor:
  • fructe proaspete
  • bomboane
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu afine la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune:

Intr-un castron se amesteca faina cernuta impreuna cu un praf de sare si bicarbonatul de sodiu. Se adauga indulcitorul si cacaua. Se amesteca usor. Se adauga laptele acru, uleiul si se amesteca pana la omogenizare. Afinele spalate se incorporeaza in compozitie. Se pregateste o forma de copt din silicon cu diametrul de 18 cm.

In vasul interior al Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune, se asaza gratarul din inox si o cana cu apa. Se asaza pe gratar forma de copt cu compozitia de negresa.
Se acopera cu capacul, acesta blocandu-se in pozitia inchis, apoi se inchide supapa de aburi.
Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune se conecteaza la o sursa de curent.
Din meniu, se selecteaza functia Manual si timpul de 40 min, cu presiune High.
Se apasa tasta START/STOP, iar aparatul va incepe sa se incalzeasca, apoi va trece automat pe programul selectat.

Dupa cele 40 minute, aparatul va emite semnalul sonor semn ca negresa este coapta. Aparatul se deconecteaza de la curent, apoi se lasa 15-20 minute sa se elibereze aburul, apoi cu atentie, cu ajutorul unei manusi de bucatarie si un cleste, se desface supapa de aburi pentru a elibera aburul ramas. Se desface capacul si se scoate.

Cu ajutorul unui stergar, se scoate forma de copt cu negresa si se lasa la temperat pana a doua zi.

A doua zi se mixeaza spuma smantana pana devine pufoasa si capata consistenta, apoi se adauga crema de branza si indulcitorul. Negresa se garniseste cu crema de branza si se decoreaza cu fructe proaspete si bomboane colorate. Este absolut delicioasa, umeda si ciocolatoasa, perfecta atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Negresa se portioneaza dupa ce s-a racit complet.

2

Se poate savura si cu inghetata daca nu agreati crema de branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu afine la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

19.06.2019, 21:06

La tine este bine sa le faci la muticooker, ca nu trebuie sa le pazesti si nu se mai ard! Ce faina ar fi o bucatica de la rece!

laura_n 1

20.06.2019, 09:51

Multam frumos tuturor!
La mine este esentiala treaba asta cu pazitul )))))))))

dantes 1

21.06.2019, 07:30

Delicioase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Ciolan afumat aromatizat cu cartofi la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune