Negresa cu glazura de ciocolata

de VanessaAli in Prajituri, 6 Ian 2017 | 5458 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori!
Prajitura pe care am preparat-o pentru targul anual de Craciun al scolii noastre, cu scop caritabil. S-au vandut "mai ceva ca painea calda" aceste negrese delicioase.
Copii au numit-o "Negresa Frozen". O reteta simpla pe placul tuturor!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 1 cana lapte
  • 1 cana ulei
  • 2 cani zahar
  • 1 lingura bicarbonat+otet
  • putina sare
  • cacao (in jur de 5-6 linguri)
  • aprox. 3 cani de faina

Glazura:

  • 200 g ciocolata neagra
  • 120 ml frisca
  • 1 lingura esenta de rom

Pentru ornat: fulgi de zahar (de la Lidl)

Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu glazura de ciocolata:

La blat: Separam ouale si mixam albusurile cu sarea si zaharul, pana se topeste, apoi turnam peste galbenusurile amestecate cu ulei. Amestecam cu o lingura.

Incorporam laptele, apoi adaugam treptat faina cernuta pana cand compozitia nu mai are o consistenta atat de lichida. Adaugam bicarbonatul stins cu otet si amestecam bine. Turnam acum si cacaua , iar daca nu vi se pare suficienta, mai puneti pana cand compozitia e suficient de neagra. Mai adaugam faina pana cand devine ca o budinca, deci mai densa ca la un chec normal.Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti pentru aproximativ 30' la 180 de grade, sau pana trece testul cu scobitoarea.

Pentru glazura: topim ciocolata la baie de aburi si turnam frisca lichida peste ea.Amestecam si lasam la racit, apoi ,cand e cat de cat mai rece,amestecam cu esenta de rom. Verificam din cand in cand daca glazura e suficient de solida, iar cand trece testul, o turnam peste blatul de cacao.

Pe deasupra presaram uniform fulgisori.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert chec marmorat, glazurat cu ciocolata