Negresa cu portocala si fulgi de ciocolata

de RuxyRux in Dulciuri, 6 Ian 2017 | 2803 vizualizari

 

Irezistibila! Oare ma credeti pe cuvant? 
Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • un praf sare
  • 130 gr. unt
  • 175 gr. faina
  • 100gr. fulgi de ciocolata
  • 200 gr ciocolata cu portocale( amaruie 70 % cacao)
  • 1 portocala mare ( Bio) zeama si coaja
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri smantana( obisnuita)
  • vanilie
  • 1 varf cutit praf de copt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu portocala si fulgi de ciocolata:

Untul se topeste, in el se topeste ciocolata, apoi se pune zeama de portocala si coaja, vanilia, se omogenizeaza, apoi se adauga fulgii de ciocolata si se amesteca din nou.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana devin lucioase. Se adauga in trei transe crema de ciocolata, se mixeaza in continuare, apoi se pune lingura cu lingura smantana, iar la final faina si praful de copt.

Se tapeteaza o tava dreptunghiulara de copt cu foaie pergament (eu am avut una de 40/28 putin  prea mare), asa ca daca doriti sa iasa mai inalta negresa, alegeti o tava mai mica si mai ingusta.

Prajitura se coace maxim 20 de minute sau pana trece testul scobitorii( nu o lasati prea mult sa nu se usuce)

TIPS-URI

1

Pueti adauga coaja de portocala confiata daca va place

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu portocala si fulgi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

RuxyRux 1

08.01.2017, 23:38

Ma bucur mult Mihaela draga mea...iti multumesc!

Merisor 1

09.01.2017, 18:57

Ia uite dacă am fost absentă pe aici ce am ratat! Parcă am scris eu undeva că trebuie să faci cinste cu o negresă delicioasă cum numai tu știi să faci

RuxyRux 1

09.01.2017, 19:04

Atunci pentru tine...o negresa delicioasa sa fie scumpo!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert negresa ciocolatoasa