Negresa insiropata

de cristeena20 in Prajituri, 22 Ian 2015 | 18261 vizualizari

 

Am preluat reteta asta de la Anca_m si mi-a placut mult. Nu e o prajitiura foarte dulce si e usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 300 ml lapte
  • 300 gr zahar
  • 200 ml ulei
  • 4 linguri cu varf de cacao
  • 375 gr faina
  • 1 lta praf de copt
  • vanilie
  • Sirop:
  • 400 ml lapte,
  • 175 gr zahar;
  • 2 linguri cacao,
  • 50 ml cafea tare;
  • 20 gr unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa insiropata:

Pregatim forma pe care o ungem cu unt si o imbracam cu hartie de copt.

Amestecam ingredientele uscate: faina cu cacaoa si praful de copt.Batem ouale cu zaharul si turnam jumate din lapte, jumate de ulei, mai amestecam bine si punem restul de lapte si de ulei. Punem esenta de vanilie . 

Adaugam faina cuc acaoa peste ingredientele umede si amestecam usor pana se omogenizeaza. 

Turnam compozitia in tava (eu am folosit o forma rotunda de tort dar puteti folosi o tava 26/25 cm)

Dam la cuptorul incins pt aprox. 35 minute la 180 grade. Facem testul scobitorii.

Cand s-a mai racit putin o insiropam cu sosul pregatit in prealabil : 400 ml lapte, 175 gr zahar, 50 ml cafea tare; 20 gr unt-, 2 ling cacao se fierb cca 10-15 min pana se ingroasa putin si lasma sa se raceasca putin. Punem cu o lingura peste prajitura si lasam sa absoarba tot siropul. servim pudrata cu zahar sau facem o grazura de ciocolata alba sau neagra, dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa insiropata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

anca_rm 1

23.01.2015, 09:13

ce-mi place , multumesc de incredere

cristeena20 1

23.01.2015, 11:34

Multumesc dragilor!!! Anca, multumesc de reteta!!

elucubratiiculinare 1

23.01.2015, 15:03

cea mai buna prajitura

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu nuca si stafide - de post