Noodles cu legume si sos de soia

de AlexTeacher in Paste, 25 Sep 2017 | 14209 vizualizari

 

Taiteii de orez cu legume si sos de soia sunt printre cele mai populare preparate asiatice. Iata cum poti sa pregatesti un preparat vegetarian extrem de rapid si de gustos, la wok. Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.  

 

INGREDIENTE

  • 100 g noodles de orez
  • 20 g ciuperci mun sau urechi de lemn deshidratate
  • cca 25 ml de ulei de floarea soarelui
  • 1 lingurita de ulei de susan
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • ½ de ardei gras verde
  • ½ de ardei portocaliu
  • ½ de ardei galbe
  • ½ de ardei rosu
  • 2 linguri de mazare
  • ½ lingurita de ghimbir proaspat ras
  • 2 catei de usturoi
  • ½ lingurita de turmeric
  • 2 polonice de supa de legume (apa)
  • 3 linguri de sos de soia de calitate
  • 1 lingura de seminte de susan prajite
  • piper
  • putin ardei iute (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Noodles cu legume si sos de soia:

Incepe prin a pune taiteii de orez la hidratat, in apa rece, pentru 10 minute. Procedeaza la fel si cu urechile de lemn. 
Taie morcovii si ardeii batonete. Morcovii trebuie sa fie mai subtiri decat ardeii, pentru ca se gatesc mai greu.
Taie ceapa julien, dar putin mai groasa. Taie usturoiul pe jumatate, pe lungime. 

Pune ulei de floarea soarelui in wok. Cand acesta s-a incins, caleste morcovii si mazarea. 
Odata ce morcovii s-au rumenit, adauga turmeric si pune si ceapa. Caleste-o putin, iar la scurt timp, adauga ardeii. 
Amesteca bine cu ajutorul spatulei de lemn. 
Adauga apoi usturoiul, ghimbirul si ardei iute si dupa ce le-ai calit si pe-acestea putin, pune 2 polonice de supa de legume sau apa. 
Cand lichidul s-a redus, iar legumele sunt al dente, adauga sosul de soia si amesteca de cateva ori. 
Scoate urechile de lemn de la hidratat si pune-le deasupra. 
La 1 minut diferenta, scoate si taiteii din apa si amesteca-i peste legume pentru 1 minut, 1 minut si jumatate. 
Adauga uleiul de susan, amesteca o ultima data si ia de pe foc. 
Pune in farfurie si presara seminte de susan pe deasupra. 
N-a durat mult si-ti garantez ca gustul este incomparabil.

TIPS-URI

1

Nu este nevoie sa adaugi sare la aceasta reteta, intrucat sosul de soia este suficient de sarat.

2

Un alt lucru de care trebuie sa tii cont este ca gatitul la wok implica foc iute. Asa ca este esential sa ai toate legumele gata taiate, inainte de a te apuca sa le gatesti, ca sa nu arzi mancarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Noodles cu legume si sos de soia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rahela Velicu 1

27.09.2017, 13:40

Ancutsa 1

27.10.2017, 20:32

Arata tare bine!

PA 1

20.04.2018, 10:42

Ce sos de soia folositi? Eu am incercat sa evit sosul de soia generic, din magazine, fiidca am auzit ca e facut cine-stie cum. Asa ca am cautat ceva original, si am gasit aici: http://dragonfood.ro/produs/sos-de-soia-dark-premium-500-ml-lkk/
Pareri?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti cu carne si legume