Nuci cu cacao si crema de vanilie

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 1 Ian 2017 | 4237 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de aici, cu mentiunea ca am adaugat mai multa faina si mai mult zahar la crema deoarece mi-a iesit prea moale cu ingredientele prezentate. 
Am zis sa incerc si varianta in care coaja nucilor sa fie cu cacao, iar crema sa fie de vanilie, si a iesit ceva delicios.
 

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 3 oua
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • 250 g unt moale
  • 100 g zahar
  • un plic de praf de copt (10 g)
  • 40 g cacao
  • 580 g faina (sau cat cuprinde)
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 230 g zahar
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 100 g faina
  • 100 g unt
  • 100 g nuci macinate
Portii: 70
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci cu cacao si crema de vanilie:

Pregatirea cojilor de nuca:

Intr-un castron, se pun toate ingredientele in ordinea prezentata, cu exceptia fainii - care se incorporeaza treptat, si se framanta pana cand se obtine un aluat nelipicios.

Se unge forma de nuci cu untura si se incalzeste la flacara aragazului. Se formeaza bilute din aluat de 7-8 g si se pun in fiecare compartiment, apoi se se coc pe ambele parti. Se continua tot asa pana cand se termina aluatul. De pe nucile coapte se indeparteaza surplusul de aluat cu ajutorul unei foarfeci.

Pregatirea cremei:

Se pune o cratita cu apa la foc.

Galbenusurile, zaharul, sarea, esenta de vanilie, laptele si faina se pun intr-o craticioara si se mixeaza. Se adauga untul si se pune craticioara pe baia de abur. Se amesteca continuu pana cand compozitia se ingroasa. Se ia craticioara de pe baia de abur si se adauga nucile macinate in crema si se amesteca.

Se umplu cate doua forme de nuci cu crema si se lipesc intre ele. Se pot pudra cu zahar.

Ies in jur de 70 de nuci.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci cu cacao si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mirela0911 1

02.01.2017, 11:53

Nu am facut niciodata, dar stiu cat sunt de bune!

diaconta 1

02.01.2017, 14:38

Am vrut sa fac si eu dar nu m-am complicat,mai ales ca am forme individuale

mihaelar63 1

04.01.2017, 01:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata