Nudli

de maerean_alina_maria in Dulciuri, 27 Noi 2013 | 4712 vizualizari

 

ma tot gandeam azi ce sa fac dulce si de post si miam adus aminte de aceasta reteta pe care o tot facea mama. la noi le mai zice vutale. e o reteta simpla si dispare foarte repede de pe farfurie!

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cartofi potriviti
  • un varf de cutit de bicarbonat
  • 100 ml apa
  • sare dupa gust
  • putina esenta de vanilie
  • faina cat cuprinde
  • 150 g zahar
  • 200 g pesmet
  • putin ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nudli:

Se fierb cartofii in coaja. Se racesc si se curata de coaja. Se dau pe razatoarea mica. Peste cartofii rasi se adauga bicarbonatul, apa, esenta de vanilie si sare dupa gust si se amesteca. Se adauga faina treptat pana se formeaza un aluat consistent.

Se pune intr-un vas apa cu putina sare la fiert.

Intre timp formezi nudliile astfel: se ruleza aluatul intr-un rulou cu diametrul de 3-4 cm. Se taie bucatele de 1-2 cm si se ruleaza fiecare bucatica in palme (pana se fac mai lunguiete vedeti in imagine). Se adauga nudliile in apa fierbinte si se lasa sa fiarba pana se ridica desupra. Se scot intr-o strecuratoare sa se scurga

Intr-o oala se caleste zaharul cu pesmetul pana devine maroniu! Se trec nudliile in amestecul din pesmet cu zahar dar atendie incet sa nu se rupa!!!

Pofta buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Nudli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresă de post