Orez cu carne de miel la cuptor

de Silvioara in Oaie, 9 Mai 2012 | 11744 vizualizari

 

Veti spune poate ca a trecut Pastele... Da, numai ca eu am pastrat in congelator cateva pachetele cu carne de miel, stiind ca este foarte buna in dieta copiilor. Asa ca voi continua sa mai gatesc carnita de miel.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 - 1kg carne de miel pt friptura (eu am avut o pulpita portionata)
  • 1 ceapa taiata marunt
  • 1 lingura bulion
  • 1 cana orez bine spalat
  • 2 cani apa
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel si marar tocate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu carne de miel la cuptor:

Se procedeaza astfel: Ceapa si carne de miel se calesc pe foc mic cu ulei (4-5 linguri) pana ce scade zeama pe care carnea si-o lasa. Adaugam o cana de apa, acoperim cu un capac si fierbem pana ce carnea este bine patrunsa (frageda).

Scoatem carnea pe un platou si punem orezul in zeama in care a fiert mielul, amestecand mereu cu lingura pana ce orezul a inflorit putin si a absorbit tot sucul din cratita.

Luam cratita de pe foc, amestecam orezul cu bucatile de carne, bulionul si verdeata tocata, potrivim de sare si piper si transferam amestecul intr-un vas de yena (sau il lasam in aceeasi cratita).

Adaugam doua cani de apa (folosind aceeasi cana cu care am masurat si orezul) si dam la cuptor pana ce orezul este bine fiert si a scazut bine (aprox. o ora).

Pentru cei care prefera, in amestecul de orez se pot pune si 2-3 linguri de vin alb.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu carne de miel la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

susu 1

09.05.2012, 22:42

Minunat, si da, mai am si eu o pulpa la congelator si am salvat reteta, interesant

Silvioara 1

10.05.2012, 08:29

Poftiti, poftiti la masa! Susu, sa stii ca le-a placut copiilor...

susu 1

10.05.2012, 09:33

saptamana viitoare voi face si eu dupa aceeasi reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocana cu costite si gat de batal