Orez cu creveti

de danadanutza23 in Fructe de mare, 5 Oct 2016 | 3763 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr orez cu bob lung
  • 200 gr creveti decorticati
  • 2 cepe
  • 1 patrunjel
  • 2 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • 150 gr porumb
  • 200 gr mazare
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • delikat
  • ulei
  •  1 lingura de sos de soia
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu creveti:

Punem 500 ml de apa la fiert cu putin delikat. Spalam orezul si cand apa da in clocot il punem in oala.Intre timp tocam marunt ceapa, ardeiul, morcovul si patrunjelul. Eu le-am dat pe razatoarea fina sau puteti sa le taiati julien, ramane la aprecierea fiecaruia. Intr-o tigaie am pus putin ulei si am prajit 3-4 minute creveti. Dupa ce trec cele 4 minute ii scoatem si punem legumele la calit. Cand sunt gata punem mazarea si porumbul.Orezul fiert il trecem printr-un jet de apa rece si il lasam la scurs.Din cele doua oua facem o omleta pe care o taiem fasii.Cand orezul e bine scurs si legumele sunt calite le amestecam. Cine doreste poate pune si sosul de soia,le mai tinem pe foc atat cat sa se incalzeasca orezul, punem omleta si creveti. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu creveti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Basmati cu creveți