Orez cu fructe de mare

de nadea68 in Fructe de mare, 14 Noi 2013 | 6285 vizualizari

 

Ceva foarte bun...

 

INGREDIENTE

  • 320 g fructe de mare congelate
  • 350 g orez
  • 700 ml apa
  • 1 pahar vin alb
  • 1 ceapa
  • 1 usturoi
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • creveti pentru ornat
  • parmezan pentru ornat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu fructe de mare:

Taiem ceapa marunt(eu am folosit  ceapa rosie)si o punem la calit in ulei.Adaugam si usturoiul un spic.

Dupa cateva minute adaugam fructele de mare fara sa le decongelam.Adaugam vinul ,acoperim si lasam pe foc mic 20 minute.Adaugam  sarea si piperul dupa gust.

Intr-o oala punem la fiert orezul dupa instructiunile de pe pachet.Eu l-am fiert 12 minute.Cand e aproape gata il dam la o parte.

Controlam fructele de mare.Daca sunt gata le amestecam cu orezul si mai lasam pe foc 1-2 minute.Daca e prea uscat adaugam un pic de apa.

Servim orezul cald ornat cu creveti si parmezan..

 

 

TIPS-URI

1

in loc de ceapa se poate folosi usturoi si partunjel taiat marunt,restul ca in aceasta reteta

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Paella cu fructe de mare