Orez cu lapte

de Oana in Mancare copii, 19 Noi 2009 | 7835 vizualizari

 

Un desert foarte simplu si foarte gustos, apreciat de copilasi.

 

INGREDIENTE

  • o ceasca cu orez
  • 400 ml lapte
  • 1 lingura cu zahar
  • un plic zahar vanilat
  • o lingurita cu coaja rasa de lamaie
  • scortisoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte:

Se pune la fiert 1,5 l cu apa si putina sare. Orezul se spala bine in apa rece, apoi se pune in oala cu apa cand aceasta clocoteste. Se fierbe la foc mic, amestecand din cand in cand, pana se umfla. Se scurge apoi orezul intr-o sita.

Laptele se pune la fiert cu zaharul, apoi se adauga orezul fiert si se mai lasa 5 minute la foc mic, sa se mai umfle si sa se lege putin. Daca vreti sa iasa mai zemos, adaugati inca putin lapte. Se adauga plicul de zahar vanilat, apoi sa lasa la racit, acoperind oala cu capac.

In momentul servirii se adauga coaja de lamaie si se presara scortisoara. Este foarte bun atat cald, cat si rece.

TIPS-URI

1

Coaja de lamaie nu se pune in orezul fierbinte, doar atunci cand e caldut, altfel poate deveni amar.

2

Lamaia se spala bine si se scufunda in apa clocotita inainte de a rade coaja.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

ionix 1

06.12.2009, 22:23

n-am pus niciodata scortisoara... cred ca-i da un gust tare bun

Oana 1

06.12.2009, 22:32

Mmmm, noua asa ne facea mama cand eram mici, e bun rau

liana_geicu 1

06.12.2009, 22:42

da, si mama mea tot cu scortisoara face orezul cu lapte, este tare bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sweet Arpacas