Orez cu legume / Biryani

de Catalina L in Mancaruri de post, 6 Dec 2018 | 3287 vizualizari

 

O reteta de post parfumata de origine indiana.
Ideal de servit simpla sau cu legume gatite la cuptor sau ca garnitura la o carne, peste etc.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/11/orez-cu-legume-biryani.html

 

INGREDIENTE

  • 350 g de orez complet brun
  • 1 catel mare de usturoi
  • 2 felii subtiri de ghimbir proaspat cu tot cu coaja
  • 1 lingurita mica de scortisoara, una de curcuma si una de chimen pudra
  • ½ lingurita de piper, ½ lingurita de boia de ardei
  • 2 capsule de cardamom verde
  • 4 cuisoare
  • 1 ceapa tocata marunt
  • ½ ardel taiat bucatele
  • 3 morcovi mici taiati marunt
  • 600 ml de apa fiarta
  • 250 g de mazare verde (proaspata sau congelata)
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu legume / Biryani:

Spalati si curatati legumele. Taiati ardeiul si morcovii bucatele. Tocati marunt ceapa, usturoiul si ghimbirul.

Scoateti semintele de cardamom din capsule. Pisati-le impreuna cu cuisoarele si amestecati cu restul de condimente.

Intr-o oala puneti la prajit ceapa, usturoiul si ghimbirul timp de 5 minute in uleiul incins .

Adaugati bucatelele de morcov si ardel si sotati impreuna 5 minute.

Adaugati condimentele amestecate si mazarea verde. Amestecati si gatiti 10 minute.

Puneti orezul, amestecati totul timp de 2 minute, varsati apa si puneti sare.

Aduceti la fierbere, acoperiti si reduceti focul. Gatiti timp de 25 - 30 minute. Verificati daca trebuie apa, amestecati si adaugati, totul depinde de tipul de orez folosit.

Luati de pe foc, descoperiti si lasati un pic sa se raceasca inainte de a servi.

Foarte bun si parfumat (atentie la cantitatea de condimente daca nu sunteti fan !).

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu legume / Biryani" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta