Orez cu legume la tigaia wok

de Leontina_Costel1970 in Mancaruri de legume, 14 Dec 2018 | 5931 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana cu orez ( cana de ceai 250 m)
  • 3 cani cu apa, masura aceeasi cana
  • 1 lingurita delikat legume
  • un varf de cutit cu sofran
  • Legume
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1 dovlecel
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • cca 30 ml ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu legume la tigaia wok:

Mai intai spalam orezul si-l punem intr-o cratita cu 3 cani de apa si-o lingurita delikat legume, punem la fiert la foc mic. Proportia este de 1:3 ( orez/apa).

Cat fierbe orezul, ne apucam sa curatam legumele si sa le taiem cubulete mici, iar ceapa o taiem marunt. Asezam legumele in tigaia wok, adaugam uleiul si putina sare, amestecam si punem tigaia pe foc, foc mic. Punem un capac deasupra si lasam sa se inabuse bine, apoi ridicam capacul si mai lasam la calit cca 10 min. Dupa care adaugam orezul fiert ( inainte sa punem orezul peste legume il amestecam cu sofranul) si inca 1/2 cana cu apa, amestecam si lasam la foc mic cca 15 min.

Se poate servi simplu cand este post sau cu orice fel de friptura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu legume la tigaia wok" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole in paine