Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Imi place tare mult orezul preparat in orice forma, dar cel mai mult imi place orezul prajit, pe care-l comand-am mereu de la un restaurant chinezesc..., asta pana acum... cand, cu micul/marele secret aflat de la Adina...(cu fiertu si lasatu la rece de pe o zi pe alta) mi-a iesit un orez prajit, grozav ! foarte bun! Multumesc mult de tot Adina(mitinita)!
Am preparat orezul aseara, astfel : l-am spalat in apa rece, l-am pus intr-o cratita impreuna cu 300 ml apa, si cand a inceput sa dea in clocot, l-am acoperit cu un capac. Am redus flacara si l-am lasat sa fiarba la foc mic circa 10 minute, dupa care am stins flacara si l-am mai lasat inca 10’ sub capac. Am dat capacul la o parte, l-am lasat sa se raceasca si l-am pus la frigider pana a doa zi ( adica azi).
Am preparat omleta din cele doua oua, pe care am asezonat-o si in care am taiat marunt cimbru proaspat. Am prajit-o pe ambele parti, intr-o lingura de unt, apoi am rulat-o si cu un cutit ascutit, am taiat fasii foarte subtiri.
Castravetele l-am taiat bucatele mici, la fel ardeiul si morcovul. Ceapa si usturoiul le-am tocat marunt.
Intr-o tigaie wok, am incins uleiul si am pus la prajit legumele,pentru 2-3’. Am adaugat orezul si dupa alte 3’, am pus si taiteii de omleta. Am amestecat de cateva ori, am mai lasat foarte putin pe foc, pentru a se patrunde aromele, apoi am oprit flacara.
Am servit orezul, stropit cu sos de soia. Un deliciu!
Pofta buna!
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult