Orez salbatic cu ciuperci

de La Ancuta in Mancaruri de post, 23 Mar 2011 | 11567 vizualizari

 

Astazi am facut o mancare simpla, pe gustul meu. Cei doi barbati ai mei nu prea se dau in vant dupa orezul salbatic (cica ar fi tare...de parca nu ar avea dinti :))). Dar cum mie imi place mult orezul salbatic, am hotarat sa gatesc pentru mine si sufletelul meu.
P.S. Barbatii nu au murit de foame :).

 

INGREDIENTE

  • 200-300 g ciuperci (nu le-am cantarit)
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri pasta de rosii cu ardei
  • 2 linguri sos de soia
  • cimbru
  • busuioc
  • sare, piper
  • chili
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 cescuta orez basmati & salbatic
  • 2 cescute apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez salbatic cu ciuperci:

Spalam bine orezul in apa rece. Il punem la fiert in 2 cescute de apa si putina sare. Lasam sa fiarba la foc mic 15-20 de minute apoi stingem focul. Acoperim si lasam sa stea inca 10 minute.

Intre timp pregatim ciupercile.
Curatam ceapa si o taiem julienne. Usturoiul il taiem feliute.
Intr-o tigaie incingem uleiul impreuna cu 3 linguri de apa si adaugam ceapa si usturoiul. Lasam pana se inmoaie.

Adaugam apoi ciupercile curatate si taiate felii. Lasam sa fiarba la foc mic pana scade toata apa lasata de ciuperci.
Adaugam apoi pasta de ardei si condimentele. Adaugam si sosul de soia si lasam sa mai dea cateva clocote. Daca mai este nevoie putem sa mai adaugam sare.

Servim ciupercile calde alaturi de orezul fiert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez salbatic cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Opintici cu mamaliguta si mujdei