Oua coapte in cartofi

de anca_rm in Mancaruri de legume, 14 Mai 2014 | 13218 vizualizari

 

Carte Regala de Bucate este sursa acestei retete . Am pus eu in plus cateva feliute de carnat , aveam prin frigider o jumate de carnat si i-am facut si lui loc.

 

INGREDIENTE

  • -4 cartofi mari
  • -50 gr unt
  • -50 gr cascaval
  • -4 oua
  • -2 linguri de arpagic sau ceapa verde taiata
  • -sare
  • -piper
  • -carnat 1bucata (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua coapte in cartofi:

Cartofii ii spalam si ii uscam .

Cartofii Ii punem in cuptorul incins la 200 grade pana cand intra furculita in ei (cam 1 ora)

Cand sunt copti si putem sa punem mana pe ei fara sa ne ardem taiem deasupra cartofului un capacel si scobim mijlocul asa incat sa incapa un ou in mijlocul cartofului (ramane cam 1 cm din peretele cartofului).

Asezonam cartoful cu sare si piper, punem putin unt, branza si cateva firicele de ceapa verde  .

Spargem oul in mijlocul cartofului , asezam cateva felii de carnat si dam la cuptor pana cand se coace oul (8 - 10 minute).

Presaram deasupra ceapa verde ramasa si servim .

Alaturi de acesti cartofi se poate pune si  miezul cartofului frecat cu smantana  sau cu branza, daca nu se poate folosi la altceva . 

TIPS-URI

1

cartofii mei au fost foarte mari si i-am pus pe jumate la copt

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua coapte in cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

dantes 1

15.05.2014, 08:29

interesant,am sa incerc si eu

Bya Ralu 1

10.02.2015, 13:49

marci49 1

12.10.2017, 11:28

Pare delicios asa ca trebuie incercat mai ales ca obisnuiesc sa coc cartofi care de regula nu se mananca toti. Multumesc pt reteta !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu usturoi, rozmarin si patrunjel - la cuptor