Oua in coaja de paine la cuptor

de AlinaStoica in Aperitive / Garnituri, 8 Feb 2014 | 4694 vizualizari

 

Va propun sa incercati in fiecare zi ceva inedit, ceva care iti incanta atat privirea cat si papilele gustative. Acestea fiind zise va invit sa incercati aceasta reteta de mic dejun, care pe cat de ingenioasa pare, pe atat de simpla este de facut.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 8 felii de paine
  • sare
  • piper
  • putin unt
  • 4 cartofi de marime medie
  • cateva fire de patrunjel
  • 2 crengute de cimbru
  • 4 linguri de ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua in coaja de paine la cuptor:

Din cele 8 felii de paine, se iau 4 din ele, indepartandu-le miezul, astfel obtinem 4 "rame" din paine. Se ung feliile de paine cu unt. Montarea "sandwich-ului" se face astfel: o felie de paine intreaga (unsa in prealabil cu unt) peste care se aseaza "rama" de paine, punand astfel in golul obtinut oul. Se condimenteaza cu sare si piper si se aseaza in tava de cuptor.

Se coace in cuptorul incins in prealabil la 150 de grade C, pentru 15 minute (sau pana considerati ca oul este facut).

Cartofii se curata de coaja si se spala bine. Se pun intr-o oala cu apa si sare la fiert ptr cca. 10 min. Putem alege sa taiem inainte cartofii sau sa-i punem intregi la fiert. (eu i-am taiat inainte). Dupa ce i-am fiert cat este necesar, ii scurgem de apa si-i asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se asezoneaza cartofii cu sare si piper, se pun cele 2 crengute de cimbru si uleiul de masline. Se da la cuptor pana capata o culoare frumoasa aurie. Patrunjelul se toaca marunt si se presara peste cartofii scosi din cuptor.

TIPS-URI

1

Se poate adauga peste "sandwich-ul" de ou cascaval razuit

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua in coaja de paine la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Branza de capra pane