Ouă roșii

de LadyCrs in Aperitive / Garnituri, 12 Apr 2012 | 4599 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ouă
  • vopsea de ouă ( am folosit de la dr Oetker)
  • sare
  • apă
  • ulei
  • oțet
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ouă roșii:

Am pus apa la fiert cu o mână de sare  ( pentru a se întări coaja) împreună cu ouăle. Între timp am fiert 500 de ml de apă peste care am adăugat soluția de vopsea și 3 linguri de oțet. După ce s-au fiert ouăle le-am introdus timp de 7 minute în vopsea...apoi le-am scos pe un șervet. După ce s-au scurs bine bine le-am șters cu ulei pentru a le da luciu :)

 

TIPS-URI

1

înainte de a fierbe ouăle trebuie să le spălăm bine de tot cu detergent de vase!

2

dacă doriți să le vopsiți cu mai multe culori, procedeul este același numai că în vase diferite :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ouă roșii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

LadyCrs 1

14.04.2012, 12:02

Sunt primele pe care le-am făcut eu cap coadă! Anii trecuți le făceam împreună cu mama mea...Anul ăsta am spart gheața inclusiv cu cozonacul O să vină și fotografiile

marcela1979 1

16.04.2012, 02:13

ce culoare frumoasa

Rahela Velicu 1

22.06.2021, 23:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Oua de Pasti vopsite cu hartie creponata