Oua umplute

de Alexandra Craiovan in Aperitive / Garnituri, 4 Ian 2015 | 15842 vizualizari

 

Sunt foarte simplu de facut si perfecte pentru aperitiv.

 

INGREDIENTE

  • 13 oua
  • 1 pateu vegetal de la "Bucegi"
  • ulei
  • mustar dulce
  • putina sare
  • 1 lamaie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute:

Se pun 12 oua la fiert. Dupa ce au fiert, scurgem apa fierbinte apoi lasam sa curga apa rece cam 2 min peste ele ca sa se ia coaja usor. Dupa ce le decojim, le taiam in jumatati perfecte apoi scoatem galbenusul si-l punem deoparte intr-un alt castronel, dupa care lasam albusurile pe o tava deoparte.

Pentru maioneza avem nevoie de 1 ou crud si 2 oua fierte, sare ulei, mustar si putina lamaie.

Maioneza o amestecam cu galbenusurile ramase si pateul vegetal pana iasa o pasta care o vom aseza frumos in jumatatile noastre de albusuri.  Eu le-am decorat cu masline negre si verzi taiate subtire pe lungime ca in imaginile de mai jos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Alexandra Craiovan 1

06.01.2015, 21:14

te pup teo!

ionitaxenia 1

01.04.2017, 21:57

pateul vegetal pe masa de pasti?
hai sa fim seriosi
ouale umplute cu pateu sunt de nota 2
umplutura care satisface orice gust este din galbenusurile fierte,sunca de praga sau muschi file,maioneza,mustar,sare,piper

Alexandra Craiovan 1

07.12.2019, 00:17

Draga ionitaxenia poti adauga ce vrei tu in ele. Fiecare dupa bunul plac. Mie de exemplu mi se par oribile cu sunca de praga sau piper, este suficienta maioneza cu pateul.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Terina de ficat cu sos de afine