Ouă umplute

de iry-gabriela in Aperitive / Garnituri, 11 Mar 2015 | 9668 vizualizari

 

Știu că este un preparat foarte ușor de preparat, dar pe mine ma ajută foarte mult pentru că mă scapă când am niscai musafiri neanunțati! Eu am folosit 10 ouă, dar voi da ingrendientele pentru 5 oua umplute.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de :
  • 5 ouă pentru umplut + 3 ouă pentru maioneză ,
  • o cutie(medie) de pate de pasăre,
  • o cană de ulei,
  • sare,
  • piper,
  • o salată verde,
  • masline pentru ornat,
  • zeama de la 1/2 de lămâie (o lingură de unt după preferință ).
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ouă umplute:

Pentru inceput spălăm ouălesi apoi le punem la fiert. Cât fierb ouăle, facem maioneza astfel: (eu folosesc de obicei 2 ouă fierte si unul crud) gălbenușurile fierte le amestec cu gălbenușul crud, adaug un praf de sare si apoi adaug un pic de ulei, amestecând ușor in aceeași direcție.       

Treptat, adaug restul de ulei si zeama de lămâie până ajung la cantitatea de maioneza dorită.

După ce ouăle s-au fiert si apoi s-au răcit, le decojim si apoi le taiem pe lung, formându-se astfel 2 jumătăți din care scoatem gălbenușul.

Separat amestecăm gălbenușurile cu pateul de pasăre, o lingură  de maioneză, o lingură  de unt, sare și piper. Compoziția  astfel obținută o folosim la umplerea jumătățile de ouă,  după  care ornam cu maioneză  si la final așezăm bucățele de masline.

Frunzele de salată se spală  si se lasă  pe un prosop sa se zvante, după  care se așează  pe o farfurie întinsă peste care așezăm ouăle umplute si numai bune de mâncat.  

Compoziția  rămasă o putem folosi la micul dejun intinsă pe pâine care se poate consuma cu roșii. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ouă umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de branza de vaci