Oua vopsite in vasul Zepter

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 6 Iun 2019 | 1919 vizualizari

 

Hristos s-a inaltat! Va aduc o reteta rapida si sanatoasa, asa cam pe ultima suta de metri! Dar o puteti pune la pastrare pentru anul viitor! Un mod mult mai sănătos de a pregăti ouăle colorate pentru sărbătorile Pascale și de Înălțare!

 

INGREDIENTE

  • Ouă proaspete (găină, rață, gâscă, bibilică, prepeliță)
  • Vopsea de oua pudră ( roșie, galbenă sau albastră) câte 1 pliculeț,
  • Apă rece cca. 500 ml,
  • Oțet 1 lingură,
  • Vas și sită pentru aburi Zepter (Vas jos de 3L, cod produs Z-2430,
  • Sită superioară metalică cod produs Z-S24) ,
  • Ulei cca. 2 linguri.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua vopsite in vasul Zepter:

Sita se așază deasupra vasului pregătit pentru fierbere. Se așază ouăle, degresate cu detergent de vase și clătite cu apă rece, în sită, unul câte unul. Se toarnă apa și oțetul deasupra ouălor. Apoi se presară rapid vopseaua, culoare după culoare, după imaginația fiecăruia.

 Se pornește sursa de căldură la 120°C și se lasă ouăle la gătit și vopsit, în același timp, cca. 40 de minute la foc mic, acoperite. Atenție după ce indicatorul de căldură de pe capac, ajunge la limita maximă, verde, se oprește sursa de căldură și se lasă la gătit până ce acul indicatorului revine la minima zonei verzi.

 

Ouăle colorate se scot din sită și așa fierbinți se ung cu un servețel îmbibat cu ulei pentru luciu.

 Spor și poftă bună!

Aveți aici și o demonstrație  din partea Zepter Romania. https://www.youtube.com/watch?v=Vr2pHXufZ7M

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua vopsite in vasul Zepter" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Drob de pasare