Pachetele cu nuca

de Lau in Dulciuri, 29 Mar 2012 | 3465 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 100 g unt
  • 1 lingura otet
  • zeama de lamaie
  • UMPLUTURA
  • 300 g nuca macinata
  • 1 cana cafea
  • 3 linguri marmelada de visine
  • 100 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu nuca:

Faina se pune intr-un bol, se face gaura in mijloc, se adauga praful de copt, zeama de lamaie si otetul. Se amesteca putin, dupa care se adauga zaharul, sarea, untul topit si racit. Se adauga apa calduta treptat, se framanta pana iese un aluat care nu se lipeste. Se acopera si se da la frigider 30 minute (eu l-am lasat 1 ora pana am luat copiii de la gradi)

Nuca macinata se amesteca cu marmelada, zahar si se adauga treptat cafea pana ajunge la consistenta dorita,

Se intinde aluatul si se taie patratele, se unge cu nuca (avem grija sa nu ungem si marginile) impaturim(ca la sarmale)

Le asezam in tava unsa cu unt, dam tava la cuptorul incalzit pana se rumenesc putin,

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert melci cu nuca din aluat de cozonac