Paella cu fructe de mare

de Doralinda in Fructe de mare, 17 Noi 2013 | 7671 vizualizari

 

Am mancat prima oara paella in Barcelona si mi-a placut mult, cu toate ca nu sunt un fan al orezului. E o reteta usoara si gustoasa ptr cei ce le plac fructele de mare.

 

INGREDIENTE

  • 15 midii
  • 12 creveti medii
  • 200 gr scoici congelate (optional, eu nu am pus ca nu imi plac)
  • 4 clesti crab ( nu am pus ca nu am avut)
  • 2 buc usturoi taiati marunt
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 75 ml ulei masline
  • 75 ml vin alb sec
  • 340 gr orez
  • 4 rosii uscate taiate felii
  • O lingurita sofran pudra
  • putin patrunjel tocat
  • un sfert lingurita pudra boia iute
  • sare si piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paella cu fructe de mare:

Spalati foarte bine in mai multe apa midiile si caratatile bine (pot avea nisip), curatati creveti de coaja lasand capul si coada. Intr-o oala puneti la fiert vinul cu cca 115 ml de apa, apoi adaugati scoicile si fierbeti ptr cca 10 min, dupa care adaugati crevetii si continuati sa fierbeti ptr inca 10 min. Puneti apoi si midiile cu crabul si lasati la fiert putin, pana cand midiile se deschid.

Cu o paleta, scoateti toate fructele de mare din oala, strecurati lichidul, masurati si mai adaugati apa pana veti obtine cantitatea 720 ml si lasati deoparte. Intr-un wok sau o oala cu fundul gros, incalziti uleiul si caliti ceapa cu usturoiul, apoi adaugati orezul, rosiile, lichidul pus deoparte, safronul, patrunjelul, boia, sarea si piperul.

Acoperiti si lasati pana orezul e gatit dar nu foarte tare, amestecand din cand in cand. Cand e gata orezul, puneti fructele de mare, amestecati putin si gata ptr servit! 

TIPS-URI

1

Orezul il puteti inlocui si cu cuscus

2

daca nu va plac scoici, nu e necesar sa le puneti

3

atentie, nu lasati la fiert mult timp midiile ptr ca apoi devin elastice carnea lor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paella cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paella valenciana