Paella de pui

de Angelina_Elena in Mancaruri cu carne, 11 Aug 2012 | 15181 vizualizari

 

Paella este o mancare spaniola traditionala, asemanatoare cu pilaful romanesc sau risotto-ul italian, delicioasa, consistenta si savuroasa. Se serveste la pranz sau la cina si contine in general orez, legume si carne.
Paella este un platou cu orez si diverse combinatii de carnuri, care isi are originea din secolul al 19-lea, in Valencia, pe coasta de est a Spaniei. Multi straini considera paella ca mancarea traditionala spaniola, insa localnicii din peninsula o considera doar o mancare valenciana.
Conform traditiei valenciene, paella se pregateste de catre un barbat pe foc deschis, "alimentat" de conuri de pin si coaja de portocala, care produc un fum aromatic ce condimenteaza paella. Musafirii servesc mancarea direct din paellera, vasul in care aceasta este preparata, o forma intinsa, rotunda, nu foarte inalta.

 

INGREDIENTE

  • 250 g orez
  • 5 pulpite
  • 5 catei de usturoi nedecojiti
  • pastai de fasole verde
  • o rosie
  • sofran
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paella de pui:

Intr-un vas de lut punem 2-3 linguri de ulei, apoi asezam pulpitele condimentate cu sare si piper. Dam vasul la cuptorul preincalzit timp de 20-30 de minute pana cand acestea sunt facute si s-au rumenit putin.

Dupa ce s-au facut adaugam peste ele orezul, putina apa (aprox.70-100 ml), sofranul, sare si piper dupa gust si amestecam pentru ca orezul sa capete culoarea galbena. Deasupra punem pastaile de fasole verde si din loc in loc punem cateii de usturoi nedecojiti.

Dam vasul din nou la cuptor si lasam aprox. 30-40 de minute pana cand orezul s-a facut.

Cand orezul este fiert taiem rosia, asezam feliutele deasupra si mai dam vasul la cuptor pentru 3-4  minute.

Lasam putin la racit apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paella de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dulceata de visine🍒🍒🍒

de Caty 2

la 16:42

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Piept de gasca, cu masline si lamaie