Paine cu cartofi

de ChefMarius in Piine, 9 Oct 2014 | 3076 vizualizari

 

Reteta este "furata" de la o cunostinta din Banat, care la randiul ei a "furat-o" de la alta cunostinta. Ei folosesc cuptoare de teracota, dar iese foarte bine la orice cuptor electric sau pe gaz.
Pentru ca painea sa ramana proaspata se acopera cu un prosop de bumbac.
3 persoane au mancat 2 zile din aceste paini, foarte sanatoase si hranitoare, prima zi a fost mancata 1 paine de pofta, iar urmatoarele doua zile au fost mancate alte 2 paini.

 

INGREDIENTE

  • 600g cartofi facuti piure (piure de post)
  • 14g drojdie uscata
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri ulei
  • apa calda cat cuprinde
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi:

Se face piureul si cand este caldut se toarna intr-un bol mare

Se adauga peste piure faina cernuta, drojdia, zaharul si sarea.

Se framanta si se adauga apa calda cat sa iasa aluatul ca de paine. 

Se pune uleiul si se framanta in continuare.

Se acopera si se lasa la loc cald 1 ora.

Se mai framanta odata si se lasa la dospit 30 min.

Se scoata aluatul pe o suprafata acoperita cu faina.

Se modeleaza si se pune in hartie de copt. Se mai lasa la dospit 15 minute.

Se incalzeste cuptorul inainte cu cateva minute.

Se baga la cuptor aproximativ 1 ora pana se rumeneste frumos.

TIPS-URI

1

Eu amestec drojdia uscata cu o parte din faina inainte

2

Mie mi-a scapat mai multa apa decat trebuia, am adaugat iar faina pana s-a facut aluatul ca de paine, nu a fost niciun fel de problema, nici macar la gust.

3

Se face cu piure de post, dar se poate folosi si de dulce.

4

Nu folositi piure din praf de cartofi ca cele care se gasesc in hipermarketuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

diaconta 1

10.10.2014, 09:24

Buna painea Chef dar fara faina si cu apa "cat cuprinde" nu prea iese paine ))))
Si noi pregatim paine cu cartofi dar mai putini cartofi.
Adevarat,este foarte buna si se pastreaza bine.
Bun venit

- Andreea - 1

10.10.2014, 20:55

Rocsi 1

10.10.2014, 20:56

Bine ai venit!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Paine cu cartofi