Paine cu iaurt

de Kadia80 in Piine, 26 Iun 2012 | 3527 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina alba
  • 250 g amestec faina de secara, alac si grau
  • 230 ml apa
  • o lingura de seminte de pin
  • 1 lingura sare
  • 200 ml iaurt
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura zahar
  • un plic de drojdie uscata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu iaurt:

In cuva masinii de paine am pus intai lichidele, apoi prafurile, terminand cu faina si drojdia ultima. Am selectat programul de aluat si cam dupa vreo 5 minute am verificat cam cum iese aluatul. Mi s-a parut cam lichid asa ca am mai adaugat un pumn plin de faina alba. Multumita de consistenta capatata si la terminarea programului masinii am transferat aluatul intr-o forma rotunda, pastrand o coarda subtirica de aluat ca sa-i fac un X deasupra. Am mai lasat-o sa creasca cam 30 de minute, am uns-o cu 2 linguri de iaurt, am decorat-o cu cateva nuci si dat-o la cuptorul preincalzit pentru 40 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine cu iaurt