Paine cu secara, lapte si untura

de mihaelar63 in Piine, 15 Mar 2021 | 2312 vizualizari

 

 Am dorit sa prepar o painica hranitoare, dar in acelas timp cu miez moale. Trebuie sa ne adaptam cerintelor zilei. Deci o paine care poete fi mancata usor.

 

INGREDIENTE

  • 450 gr faina tip 650 -semialba
  • 150 gr faina secara
  • 350 ml lapte
  • 5 gr drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura cu varf untura de porc proaspata
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu secara, lapte si untura:

  1.  Am amestecat pentru inceput laptele usor caldut cu zahar , drojdie uscata si untura .
  2. Se pun 2 linguri de faina semi-alba , se omogenizeaza si se acopera vasul .
  3. Dupa 15 minute se verifica daca drojdia a inceput sa lucreze .
  4. In caz afirmativ se procedeaza la framntarea cu rtestul fainii. Sarati .
  5. Dupa framantare vasul se acopera cu o folie si se lasa la dospit cam o ora .
  6. Framantarea si dospirea in cazul meu a fost facuta cu ajutorul  masinii de paine Tefal pe programu;16-framntare si dospire .
  7.  Am obtinut un aluat frumos onctuos pe care l-am mai framntat putin si apoi l-am  pus intr-o forma dreprunghiulara de cozonac .
  8. Se mai lasa la dospit cam 30 minute la loc caldut fara curenti de aer .
  9. Cand aluatul si-a dublat volumul se pune la cuptorul incalzit la 220 Grade C .
  10. Dupa 10 minute se reduce temperatura la 180 .
  11. Cam in 30 minute painea este bine coapta .
  12. Am scos paine si am acoperito cu un servet curat .
  13. Nu am scos painea din tava pentru ca am dorit sa transpire putin sa obtin o coaja moalae .
  14. Daca doriti o coja mai crocanta , painea se scoate pe un gratar de inox si la rece pe cat posibil .
  15.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Folositi servet de panza pentru acoperirea painii cat este calda .

2

Atentie servetul folosit sa nu fie spalat cu parfumanti sau balsam de rufe . Se limpezeste foarte bine dupa spalare . Aceasta pentru a nu parfuma painea si a influenta gustul ei .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu secara, lapte si untura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

RODIMUR 1

16.03.2021, 09:44

Uite, cu untură n-am încercat, dar poate merită, cine știe...?!

dantes 1

17.03.2021, 09:13

Buna!

mirela0911 1

21.03.2021, 20:15

O paine tare buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Paine greceasca cu feta si masline