Paine de casa cu iaurt, ulei de masline si cartofi

de violeta30 in Piine, 6 Ian 2017 | 2622 vizualizari

 

M-am apucat din nou de paine ca a venit iarna :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • un cub mic de drojdie
  • 2 cartofi mici
  • 2 linguri de iaurt
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • apa pentru fiert cartofii
  • 1 galbenus de ou
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu iaurt, ulei de masline si cartofi:

Am pus faina intr-un castron ca sa se incalzeasca. Am pus cartofii la fiert cu sare, taiati cubulete in apa de doua ori cat cartofii, se lasa la fiert pana se inmoaie bine si se vor sfarama.
Intr-un pahar am pus drojdia cu zahar si am frecat pana s-a facut lichida.
Cartofii fierti se paseaza ca pentru piure cu tot cu supa care rezulta de la ei. Se gusta daca sunt sarati si se mai adauga sare daca mai este nevoie.
Se pune drojdia peste faina, apoi se adauga piureul lichid impreuna cu iaurtul si uleiul de masline.
Se framanta bine si apoi il luam cateva minute din nou la framantat pana se amesteca bine.
Se presara faina in vas, apoi si pe coca si se lasa vreo 10-15 minute la odihna.
Se modeleaza painicile si se pun in tava, apoi se mai lasa cateva minute sa creasca.
Se unge cu galbenus de ou si se introduce in cuptorul incins in prealabil.
Se lasa sa capete o culoare aramie (in functie de cuptorul fiecaruia). Se scoate din tava dupa ce s-a copt si se inveleste intr-un prosop pana se serveste cu ce doriti.
S-aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu iaurt, ulei de masline si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Painica super pufoasa