Paine felii cu usturoi (Pull apart bread)

de La Ancuta in Piine, 3 Noi 2016 | 7343 vizualizari

 

Iata ca a venit si toamna. Chiar daca afara ploua, tot are si toamna farmecul ei, daca ne gandim ca se apropie sarbatorile.

Imi place ca atunci cand afara e frig si ploaie, sa dau drumul la cuptor si sa coc ceva bun pentru cei dragi, ai mei. Asta inseamna pentru mine acasa, inseamna implinire, inseamna dragoste.

Dar haideti sa va spun si cum sta treaba cu painea asta cu usturoi. Este o paine simpla, aromata si care nu are nevoie de nicio alta mancare langa ea, poate doar o cana de lapte batut.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 375 g faina (3 cani)
  • 300 ml apa calduta (1 1/4 cani)
  • 7 g drojdie uscata (25 g drojdie proaspata)
  • 1 lingura rasa zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura ulei de masline
  • Umplutura:
  • 45 g unt
  • patrunjel verde tocat
  • 6-7 catei de usturoi zdrobiti
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1/2 lingurita cimbru
  • sare, piper
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine felii cu usturoi (Pull apart bread):

Framantam aluatul din timp, pentru ca va trebui sa stea la dospit.
Dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in putina apa calduta si o lasam 10 minute sa creasca. Intre timp cernem faina intr-un bol. Facem o gropita in mijloc unde vom adauga drojdia activata.
Pe margini punem sarea si uleiul apoi incepem sa framantam si adaugam apa calduta. Framantam un aluat care nu se mai lipeste de mana. Daca este nevoie mai adaugam putina faina.
Toata aceasta operatiune o puteti face cu ajutorul unui robot de bucatarie la care atasati carligul pentru framantat, sau puteti folosi masina de paine.

Dupa ce am framantat acoperim vasul cu folie alimentara si lasam la loc caldut pana cand isi dubleaza volumul (~1 ora).

Pana dospeste aluatul pregatim umplutura. Amestecam untul moale cu usturoiul zdrobit si restul condimentelor. Puteti folosi si alte ierburi, in functie de preferinte.

Dupa ce aluatul a dospit il rasturnam pe masa infainata si il intindem in foaie dreptunghiulara. Intindem untul aromat pe toata suprafata foii.

Taiem apoi foaia in fasii late de ~10 cm. Asezam fasiile una peste alta si le taiem in dreptunghiuri potrivite pentru tava in care le vom coace.
Asezam "teancurile" "in picioare" in tava, asa incat atunci cand scoatem painea din tava sa putem desprinde felii.

Acoperim tava cu un prosop de bucatarie si lasam sa creasca 15-20 de minute iar apoi o ungem cu galbenusul desfacut in 2-3 linguri de lapte.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit pana cand painea se rumeneste frumos deasupra.

Se lasa putin la racit iar apoi se desprind felii. La noi aceasta paine a avut o viata foarte scurta :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine felii cu usturoi (Pull apart bread)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert paine dulce cu scortisoara (Pull-apart bread)