Paine,colaci,placinte ardelenesti

de natalia_catinean in Piine, 17 Feb 2014 | 6458 vizualizari

 

Din simplitatea vietii de la tara,uneori folosita si la oras,va impartasesc traditia de la Ocnita, Jud.BN
Painea si placintele sunt facute de mama,cu ajutorul meu,iar colacii din prima poza, sunt facuti doar de mine!
Toate acestea au fost facute cu ocazia sarbatorilor de iarna.

 

INGREDIENTE

  • Colaci cu faina neagra:
  • 1kg faina neagra
  • 200grame alba,
  • un cub de drojdie
  • Placinte:
  • aluat de paine pt ambele varza si-o ceapa calite impreuna
  • branza,
  • o ceasca lapte,
  • 2 linguri gris,
  • oua
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine,colaci,placinte ardelenesti:

Ingredientele difera in functie de cate produse doriti sa faceti,eu am facut colacii dintr-un kg de faina neagra si inca 200 grame de faina alba, un praf de sare,un cub de drojdie si 2 maini hotarate sa framante :).Am lasat aluatul sa dospeasca peste noapte,apoi am framantat iar aluatul.Am impletit colacii,i-am uns cu ou si i-am dat la cuptor la 200 de grade.

Mama a facut placintele(la noi la Bistrita le spune 'coce'-Coca cu varza si Pasca la cea cu branza) 

Coca(placinta) cu varza ingrediente: aluat de paine, o varza si-o ceapa,calite inainte( coapte in cuptor la 200 de grade)

Pasca cu branza: aluat de paine,branza de burduf/cas dat prin masina de tocat,oua,o cescuta de lapte si cam 2 linguri de gris,care se framanta branza cu ingredientele si se pune de-asupra aluatului format ca pt o pizza.Branza de unge cu un ou batut (se coace la cuptor la 200 de grade)

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine,colaci,placinte ardelenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine cu branza in aluat