Panacotta cu portocale si menta

de boscodina in Prajituri, 10 Aug 2009 | 4064 vizualizari

 

Un dulce delicat, aromat si imbatator de simturi :)

 

INGREDIENTE

  • 500ml frisca lichida
  • sucul de la 2 portocale
  • coaja rasa de la o portocala
  • 75g zahar
  • 3 linguri de frunze de menta taiate
  • 7g gelatina
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 75 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panacotta cu portocale si menta:

Se pun intr-o cratita pe foc: frisca lichida, sucul de portocale, coaja rasa de la o portocala, sucul de lamaie si zaharul . Se lasa la foc mijlociu pana smantana e fierbinte, nu sa fiarba. Se lasa sa se raceasca.
Separat se pun 75 ml apa la fiert, dupa ce a dat in clocot se adauga frunzele de menta taiate marunt Se acopera cu o farfurita si se lasa aproximatv 10 minute. Se strecoara infuzia rezultata si se mai pune pe foc cat sa fie fierbinte . Se toarna intr-un castron si se dizolva gelatina in el. Se toarna gelatina prin strecuratoare in lichidul de frisca rece, se amesteca pentru omogenizare si se pune in forme.In 4-5 ore este gata inchegata si poate fi servita.

TIPS-URI

1

infuzia de menta se poate face cu sirop de zahar in care se pun frunzele la macerat pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panacotta cu portocale si menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de ciocolata si nuca prajita